[O1 FL] Lampki podświetlające tył (tylnych pasażerów).

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ssiola88
    Classic
    • 2013
    • 11

Tony065, PL to nie Ameryka ale druga Irlandia :lol: i trza zacząć budować auta bo to frajda niesamowita :wink:
  • KAMA_PL
    Ambiente
    • 2012
    • 109

Witam.

Mam Octavię 1 FL (2003 r) Combi w wersji ELEGANCE.
    Mam pytanie odnośnie lampek które są na podsufitce i podświetlają nam tył w samochodzie.
    Czy powinny się one zapalać gdy otworzy się drzwi tylne? Na chwilę obecną gdy otwieram tylne drzwi to zapalają mi się lampki na przodzie przy lusterku. A te na tyle muszę sam wcisnąć aby mi się zapaliły.
    Z tego co widzę to lampka ma dwie regulacje (wyłączona na stałe i włączona na stałe).
    Uważam że przy otwarciu tylnych drzwi powinny się zapalać i te lampki na tyle a tak nie jest.
    Czy ktoś może mi udzielić informacji na ten temat?
    Renault Laguna HB IphII 2000 1.8 16V 120KM F4P / PB + LPG -> Skoda Octavia Combi I FL ELEGANCE 2002 1.8T 150KM AUM / PB

Komentarz

• Damian-jg
      Ambiente
      • 2008
      • 229

Nie zapala sie sama. Octavia to nie golf czy passat
      FIAT Service

Komentarz

tak to juz dziala, ogolnie jedna z drobnostek ktore mnie irytuja.

Komentarz

• KAMA_PL
          Ambiente
          • 2012
          • 109

Podejrzewam że jest sposób aby to przerobić. Ale nie będzie możliwości włączenia lub wyłączenia na stałe lampki-ek. Skoro jest styk w tym bolcu (na dole w drzwiach) to trzeba by było przepuścić kabel i wpiąć za nim. Wtedy by nam te lampki zapalały się przy otwarciu drzwi. Tylko jeden minus i to duży tego jest że trzeba zdejmować całą wykładzinę na dole. I chyba szkoda zachodu z tym.
          Renault Laguna HB IphII 2000 1.8 16V 120KM F4P / PB + LPG -> Skoda Octavia Combi I FL ELEGANCE 2002 1.8T 150KM AUM / PB

Komentarz

• ulysse
            Rider
            • 2010
            • 496

Dokładnie tak jak napisałeś wystarczy zamontować stycznik. Ja zrobiłem tak u siebie z braku lampki oświetleniowej z tyłu. I nie trzeba ściągać wykładziny wystarczy tylko : Uszczelkę drzwi, osłonę pasa bezpieczeństwa, próg i plastik który nachodzi na tylne nadkole. Także polecam zabawę

Komentarz

• Northeusz
              RS
              • 2010
              • 1677
              • Octavia I (1U2)
              • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez KAMA_PL
              Podejrzewam że jest sposób aby to przerobić. Ale nie będzie możliwości włączenia lub wyłączenia na stałe lampki-ek. Skoro jest styk w tym bolcu (na dole w drzwiach) to trzeba by było przepuścić kabel i wpiąć za nim. Wtedy by nam te lampki zapalały się przy otwarciu drzwi. Tylko jeden minus i to duży tego jest że trzeba zdejmować całą wykładzinę na dole. I chyba szkoda zachodu z tym.
              Szkoda zachodu z tym, to fakt . Ale jakbyś się już zabrał za modyfikacje, to zastanów się nad białymi led-ami . Tyle, żeby to miało ręce i nogi to trzeba by też dłubnąć przód. Co do samego mechanizmu - jest to upierdliwe, bo przynajmniej u mnie bardzo rzadko wykorzystywane (tylko jak sprawdzam, czy wszystko z tyłu zabrane).
              Pozdrawiam
              Northeusz

Komentarz

Pracuję...